Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ"

από ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ  ( https://www.kirkinews.gr )
Άξιο απορίας το γιατί πραγματοποιούνται στην Ελλάδα οι... "διαβουλεύσεις της κοινωνίας των πολιτών" αφού τα αποτελέσματά τους αγνοούνται παντελώς.

Τρανταχτό παράδειγμα η χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου η πλειοψηφική παράταξη της Δούρου αποφάσισε με το "έτσι θέλω" την τσιμεντοποίηση των τελευταίων 800m φυσικής κοίτης του ρέματος Ποδονίφτη, παρά τις ομόφωνες αρνητικές γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας και Αθήνας, παρά την αντίθετη
άποψη του Ε΄Διαμερίσματος, Επιτροπών Διαβούλευσης, κατοίκων της περιοχής, περιβαλλοντικών οργανώσεων, όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και παρά τις υπηρεσιακές γνωμοδοτήσεις που εκτιμούσαν ως περιβαλλοντικά μη αποδεκτή την πρόταση της τσιμεντοποίησης.

Το έγκλημα είναι πάντοτε προαποφασισμένο:

Ποδονίφτης, Μεγάλο Ρέμα, Πικροδάφνη και δεκάδες άλλα ρέματα της Αττικής έχουν πάρει σειρά για να γίνουν λεία στα νύχια της Περιφέρειας, του Υπουργείου Υποδομών και των εργολάβων που καραδοκούν περιμένοντας να εισβάλουν με τις μπουλντόζες και τα εκσκαφτικά τους μηχανήματα μέσα στα λιγοστά οικοσυστήματα που έχουν απομείνει στην Αττική, απομακρύνοντας έτσι την όποια ελπίδα αντιπλημυρρικής θωράκισης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο λεκανοπέδιο.

Άραγε θα μπούν όλοι αυτοί στη φυλακή ύστερα από τις επόμενες πλημμύρες στην Αττική ή θα ρίξουν πάλι τις ευθύνες στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις θεομηνίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου