Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Εκδικάστηκε η προσφυγή – απούσα η διοίκηση Βούρου

Με συμμετοχή πολλών πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες 2/10 η εκδίκαση της προσφυγής που είχε καταθέσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και ο Δήμος Αθηναίων και πολίτες μαζί με το σύλλογο Ροή στο ΣτΕ κατά του έργου τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη. Το αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση Βούρου για αναβολή, απορρίφθηκε με εξευτελιστικό μάλιστα τρόπο από την έδρα . Εντύπωση προκάλεσε ότι αντίστοιχο αίτημα δεν υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων, παρά τα όσα είχε υποστηρίξει ο Γ. Βούρος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής περί συνεργασίας με τον Κ. Μπακογιάννη για την από κοινού στάση των δυο δήμων. 

Η παρουσία πολλών δημοτών, αλλά και κατοίκων της γύρω περιοχής και ευαισθητοποιημένων με τα ποτάμια πολιτών, δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για το σχεδιαζόμενο έργο.
Να σημειώσουμε ότι στην ίδια συνεδρίαση εκδικαζόταν άλλη μια προσφυγή κατοίκων κατά ενός ακόμα έργου τσιμεντώματος στον ποταμό Ερασίνο.
Παντελής ήταν η απουσία της τετραπαραταξιακής δημοτικής αρχής της πόλης μας. Κανένα μέλος της διοίκησης, ούτε καν όσοι έσπευσαν να δηλώσουν ευαισθητοποιημένοι με τη διατήρηση της φυσικής μορφής του Ποδονίφτη, δεν παρακολούθησε την υπόθεση, παρότι ψηφίζοντας το αίτημα για αναβολή εκδίκασης η δημοτική αρχή επικαλέστηκε την ανάγκη ενημέρωσης για την υπόθεση.
Έτσι απέμεινε μόνη της η δικηγόρος του Δήμου να υποστηρίξει την προσφυγή κατά του έργου εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία και ήταν παρούσα με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο.
Η εικόνα από την εκδίκαση και τις τοποθετήσεις των νομικών είναι ότι υπήρχε μια καλά τεκμηριωμένη προσφυγή και αναπτύχθηκαν σοβαρά επιχειρήματα κατά του έργου, με επισήμανση των ελλείψεων της μελέτης, των λανθασμένων στοιχείων και των σοβαρών αντιρρήσεων που προβάλλουν αρμόδιες υπηρεσίες.
Το ανώτατο δικαστήριο, ως είθισται σε αυτές τις υποθέσεις, όρισε την 9η Οκτωβρίου ως ημερομηνία κατάθεσης υπομνημάτων από όλες τις πλευρές, ενώ στις 23/10 θα γίνει η νομιμοποίηση των εναγόντων.
Εν αναμονή των εξελίξεων, νομικοί παράγοντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους. 
πηγη  https://politisfx.gr