Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί βιάζεται ο κ. Βούρος να τσιμεντωθεί ο Ποδονίφτης;

Ανατροπή της ομόφωνης θέσης του Δήμου μας κατά του έργου εγκιβωτισμού – τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη φαίνεται ότι επιδιώκει ο ίδιος ο Γιάννης Βούρος, όπως φαίνεται από τις μεθοδεύσεις του. Πρώτα επεδίωξε να μη συζητηθεί το θέμα της νομικής εκπροσώπησης στην εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά αποφάσισε να ζητήσει αναβολή της εκδίκασης. Ταυτόχρονα, όπως μαθαίνουμε από το άτυπο γραφείο τύπου του (την Fxnews του Β. Βέττου), συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, από τον οποίο ζήτησε να πράξει το ίδιο.

Ο ίδιος μέχρι σήμερα δημόσια δεν έχει πει κουβέντα για το έργο που σχεδιάζεται στον Ποδονίφτη. Αντ’ αυτού μίλησε ο Παντελής Γρετζελιάς, διαχρονικός υπέρμαχος όχι μόνο της τσιμεντοποίησης, αλλά και της πλήρους κάλυψης του ρέματος.

Οι μεθοδεύσεις της νέας δημοτικής αρχής αποκαλύπτουν μια επικίνδυνη εξέλιξη για την πόλη μας. Επανέρχονται στο προσκήνιο σχεδιασμοί δεκαετιών όχι μόνο για την τσιμεντοποίηση του ρέματος και την καταστροφή του σημαντικού αυτού βιότοπου, αλλά και ένταξής του σε ένα γενικότερο project αξιοποίησης με τη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε πεδίο άσκησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Τι θέση παίρνουν οι υπόλοιποι εταίροι;

Γι αυτό και κανείς (πλην του Π. Γρετζελιά) δεν μιλά για το μέλλον του Ποδονίφτη. Γι αυτό και η ευκαιριακή πλειοψηφία που συγκρότησαν οι 4 παρατάξεις δεν αποκαλύπτει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Απευθύνουμε τα ερωτήματα προς όλους:
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λύσανδρος Γεωργαμλής θα τιμήσει την ψήφο του κατά του έργου εγκιβωτισμού στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο; Οποιαδήποτε άλλη απόφαση είναι σαν να… φθίνει στη μούρη την άποψή του και την ψήφο του.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Κοπελούσος, θα αλλάξει την αρνητική ψήφο που έδωσε στο σχεδιαζόμενο έργο, χάριν της σύμπραξής του με την παράταξη Βούρου;
Ο αντιδήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Αλέκος Γούλας, επιμένουν να θεωρούν ότι Αυτό το τμήμα του ποταμού πρέπει να διαφυλαχθεί, να καθαριστεί ώστε η ρύπανση να μην ενοχλεί τους κατοίκους και όχι να τσιμεντοποιηθεί, καθώς αφενός έχει μία ιδιαίτερη οικολογική αξία και αφετέρου η τσιμεντοποίηση μπορεί να είναι επικίνδυνη, όπως έγραφαν σε ανακοίνωσή τους στις 14 Απριλίου, όταν ανακάλυπταν τα… κρυμμένα μυστικά του Ποδονίφτη;
Τη θέση τους για το μέλλον του Ποδονίφτη θα πρέπει να εκφράσουν και όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (πλην αυτών του συνδυασμού Γρετζελιά) για να γνωρίζουν οι κάτοικοι τι ακριβώς εκπροσωπούν.
Τα ίδια ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσει και ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, ο οποίος όταν επισκέφτηκε την όμορη περιοχή του Προμπονά, σχολίαζε ότι τα σπίτια δίπλα στον Ποδονίφτη δεν έχουν αποχέτευση. Θα θελήσει ως νέος πολιτικός να κάνει ένα βήμα πίσω από την απόφαση της δημοτικής αρχής Καμίνη και να συνδέσει το όνομά του με τη μετατροπή του όμορφου αυτού βιότοπου σε ένα τσιμέντινο οχετό;

Όσο για τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη περιμένουμε να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε όταν επισκέφτηκε την πόλη μας προεκλογικά για “νέα στρατηγική για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής”.

αναδημοσίευση από https://politisfx.gr